13 november 2006

Vrijplaatselijk


Het is een buitenkans: Wat kunnen we in een maand tijd doen wanneer we een galerie tot onze beschikking hebben?

We willen de levendigheid van de kunst laten zien zoals die in ons voorstellingsvermogen leeft. We willen in deze geconcentreerde tijd een allegaar van kunstenaars bij elkaar brengen die in onze ogen mooi, boeiend, inspirerend werk maken. We willen dit alles delen met een groot en divers publiek. We willen optredens, voorstellingen, allerei kleine films, grote en kleine musici en dichters voor het voetlicht brengen. We willen feest!

Wat te denken van een open atelier. In zo'n week wordt door uitgenodigde kunstenaars gezamenlijk en/of in reactie op elkaar werk gemaakt. De kunstenaars worden uitgenodigd door Vera (week 1), Hans (week 2) en Iris (week 3). Week 4 wordt een aparte week. De periode loopt van maandag t/m vrijdag. Zaterdagmiddag (16u?) vindt de opening plaats van het gepresenteerde werk. Het staat publiek vrij om binnen te lopen en het werk in uitvoering te aanschouwen of eventueel een bijdrage te leveren.

Daarbij wordt elke zaterdag een avond georganiseerd met muziek, po√ęzie, film, debat, interviews etc. etc.

De allereerste dag zal het startsein gegeven worden voor deze feestelijke explosie: zaterdag 30 december - oudjaarsfeest in De Vrijplaats.

Geen opmerkingen: